Drogeworstenfinale van kampioenslagers en de Droge Worsten Quiz

Om in de agenda te noteren: 5 juni 2016 houdt Dagblad van het Noorden ‘De dag van de Droge Worst’.

Het evenement in Groningen vindt plaats ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de Droge Worsten Test. Tijdens deze jubileumeditie beoordeelt een panel van zeven lezersduo's onder leiding van keurmeester Jan Nederhoed alle winnende worsten tot nu toe. Alle kampioenslagers en Nederhoed zijn met een kraam en hun worsten vertegenwoordigd bij deze grote finale.

De Droge Worsten Test moet het hoogtepunt worden van een uitgebreid programma dat zich van 11 tot 17 uur afspeelt in en rond de Energy Barn aan de Zernikelaan 17 in Groningen. De uit strobalen en tweedehands materiaal opgetrokken 'schuur' heeft de perfecte ambiance voor de viering van het populaire Gronings/Drentse streekproduct. Jan Nederhoed geeft er een Droge Worst College. De slagersvakopleiding van SVO is vertegenwoordigd met een kraam waar kinderen hun eigen worst mogen draaien.

Op het terrein rond de schuur vindt een uitgebreid foodevenement plaats met workshops, straatartiesten, keukens op wielen en een keur van lekkernijen en dranken.

Lees hier alle informatie over de Dag van de Droge Worst.

Doe mee aan de Droge Worsten Quiz

Wat weten Groningers en Drenten eigenlijk van droge worst? Dat moet duidelijk worden door de Droge Worsten Quiz. DvhN daagt zijn lezers uit de tien vragen over het streekproduct te beantwoorden. Onder de goede inzenders worden drie manden met delicatessen verloot, die beschikbaar zijn gesteld door 'Het lekkere winkeltje' in Leek.

Deelnemers kunnen zich bovendien met een goede vriend(in), familielid, collega, buurman of -vrouw, sport- of kroegmaat, of wie dan ook opgeven om als duo deel te nemen aan het testpanel. Uit de inzendingen selecteert DvhN een representatieve vertegenwoordiging die voor de zware taak staat uit te maken welke worst de beste is.

Klik hier voor de Grote Droge Worsten Quiz.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.