Eerste vaccinatieronde tegen corona zorgt voor 'handjevol gebruikelijke bijwerkingen' onder zorgpersoneel

De vaccins worden in het UMCG verpakt en klaargemaakt voor verspreiding onder de verschillende ziekenhuizen in Noord-Nederland. Foto: Kees van de Veen

Het merendeel van de eerste vierduizend gevaccineerde ziekenhuismedewerkers in Noord-Nederland heeft geen bijwerkingen ondervonden. Dat laat communicatie-adviseur Hennie Hoogeveen van het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland desgevraagd weten.

,,Tot nu toe is er een handjevol medewerkers met alleen gebruikelijke bijwerkingen. Pijnlijke plek, zwelling, rillerig”, meldt Hoogeveen

Hoge vaccinatiebereidheid

De vaccinatiebereidheid onder het noordelijk ziekenhuispersoneel in de acute zorg was hoog, meldt het zorgnetwerk dat de coronacommunicatie doet voor alle negen noordelijke ziekenhuizen.

Van de medewerkers die een uitnodiging hadden ontvangen, is 96 procent daarop ingegaan, zegt Hoogeveen. Cijfers per provincie zijn niet beschikbaar. ,,Maar dat zal niet veel uit elkaar lopen.”

Succesvolle vaccinatie

Het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland rept van een succesvolle vaccinatie en meldt dat alle noordelijke medewerkers uit de eerste schil die gevaccineerd wilden worden een eerste prik hebben gehad. Het gaat om zo’n vierduizend medewerkers van de intensive care, de spoedeisende hulp en de ambulancedienst. Drie weken na de eerste inenting krijgen ze een tweede prik.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus