Eindelijk lekker lenteweer. Zondag genieten we van een zomers warme Moederdag (al zijn we nog niet helemaal af van de regen)

Foto: ANP

Goed nieuws voor iedereen die klaar is met de regen, harde wind en kou van de afgelopen dagen. Het lijkt zondag zomers warm te worden. Dat meldt Weeronline.

Zaterdag kwam de regen nog met bakken uit de hemel, maar zondag begint de zomer. Moederdag wordt waarschijnlijk de warmste dag van 2021 tot nu. „De maximumtemperatuur komt in grote delen van het land uit op 23-26 graden. Vlak aan zee wordt het 20-22 graden en op de Wadden blijft het kwik mogelijk net onder de 20 graden steken”, aldus de voorspelling. Zo warm is het dit jaar nog niet geweest.

Helaas voor ons in het Noorden komt het goede weer vanuit het zuidoosten. We zullen een paar uur moeten wachten voordat het zomerse weer ons gebied op zondag bereikt, maar met een beetje geluk zitten we deze zondag in de zon op het terras.

Na het weekend

Na het weekend komen de maxima op de meeste dagen uit tussen 15 en 20 graden. Deze middagtemperaturen zijn normaal voor half mei en het is hiermee beduidend warmer dan afgelopen week. Maandag kan een behoorlijk natte dag worden. De dagen erna zijn er dagelijks buien, maar ook perioden met zon.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra