Eten & drinken: Turkse rijkdom in de keuken

De Turkse keuken is een van zogenoemde wereldkeukens. Rijk van smaak, ingrediënten en invloed. Invloed die gelukkig ook tot in het Noorden reikt.

Dat koop je bij de Turk, zo luidde de titel van het culinaire boek van Marianne Meijerink uit 2010. Waar vind je granaatappels, dadels, lamsgehakt en de heerlijkste verse yoghurt, zo vroeg ze zich af. Bij ‘de Turk’. De waren staan daar tot bijna aan het plafond opgetast: van olijven in potten, blikken en zakken tot gedroogde peulvruchten en specerijen, een koelvak vol zuivel en een vitrine vol vlees. Bij ‘de Turk’ - die overigens even goed een Marokkaan, Libanees, Irakees of Iraniër kan zijn - draait het om vers. ‘De nieuwe buurtsuper’, zo noemde Meijerink die winkels.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.