De al jaren over een pestcultuur klagende vuurtorenwachter Nicolette van B. op Terschelling wordt nu zelf strafrechtelijk vervolgd voor het bestoken van het gezin van haar ex-minnaar met pikante foto’s die hij met haar uitwisselde.

Het voormalige Brandaris-boegbeeld (41) wordt door het Openbaar Ministerie verweten dat ze maandenlang een vrouw in Friesland belaagde. Dit slachtoffer bevestigt via haar woordvoerster aan De Telegraaf dat Van B. kortstondig een geheime relatie had met haar echtgenoot.

Man koos voor eigen vrouw

De ellende begon toen deze man alsnog voor zijn eigen vrouw koos: Van B. wordt ervan beschuldigd haar pijlen toen op haar liefdesrivale te hebben gericht. Volgens het Openbaar Ministerie is hierbij ook de minderjarige dochter lastiggevallen.

Van B. wordt onder meer verweten dat ze via WhatsApp en e-mail een stroom aan seksueel getinte berichten en afbeeldingen van de weggelopen minnaar naar het slachtoffer stuurde. Ook liet ze volgens het OM kwetsende foto’s en teksten bezorgen bij de woning van het gezin. Daarnaast zou ze gepoogd hebben om het slachtoffer haar wil op te leggen door via sociale media een grote groep vrienden en familieleden van het slachtoffer te benaderen met lasterlijke teksten.

Een speciale politie-eenheid lichtte Van B. vorig najaar van haar bed in haar woonplaats Midsland op Terschelling. Daarbij zijn alle computers en mobiele telefoons van de nautisch verkeersleidster en haar volgens eilanders vaak langdurig op zee werkende partner in beslag genomen. Na een verblijf in de cel kreeg ze door de officier van justitie een contactverbod opgelegd met de partner van haar gewezen minnaar.

Scheldpartij op straat

Dit bleek tevergeefs: korte tijd later schold de verdachte volgens het OM haar doelwit weer uit in het centrum van Leeuwarden, waarbij ze haar tevens probeerde te filmen met haar mobieltje.

Deze belaging stond aanvankelijk voor komende vrijdag op de agenda van de politierechter in Leeuwarden. Vanwege familieomstandigheden van Van B.’s advocaat Tjalling van der Goot is de zitting uitgesteld. De raadsman kan volgens een medewerkster van zijn kantoor om dezelfde privéredenen ook niet reageren.

Telefonische reactie

Van B. zelf is telefonisch benaderd voor een reactie, maar verbrak direct de verbinding.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra