Extra online uitzending van 'De kinderen van Ruinerwold' van documentairemaakster Jessica Villerius. Vanavond is de laatste aflevering van de serie op televisie

Een gezinsfoto van de familie Van D. Foto: BNNVARA

Er komt een extra online aflevering van 'De kinderen van Ruinerwold', die gaat over de vlucht van de drie oudste kinderen. Het zijn gesprekken die te lang waren voor de serie, maar die de documentairemaakster alsnog graag wil delen. Vanavond is de laatste aflevering van de vierdelige documentaireserie te zien op NPO1.

Hoe was het voor de oudste drie kinderen om destijds hun gezin te ontvluchten? Waar kwamen ze terecht en hoe hebben ze hun leven opgebouwd? In de extra online uitzending vertellen Shin, Mar Jan en Edino hoe ze vertrokken en hoe het ze sindsdien is vergaan.

Deze gesprekken over hun vlucht destijds en een aantal andere nooit eerder uitgezonden fragmenten heeft Jessica Villerius samengevoegd in een extra online uitzending.

Laatste aflevering

Vanavond is de laatste aflevering van de serie te zien bij BNNVARA op NPO1. Het verhaal van de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D. maakte veel los. Ze vertelden rustig en ondersteund door familiefoto’s en beeldmateriaal, hoe ze jarenlang werden onderdrukt en mishandeld door hun vader.

De extra online uitzending van de documentaireserie 'De Kinderen van Ruinerwold' is donderdag 15 april vanaf 20.00 uur te zien op NPO Start.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra