Feest in Meppel: Red Giants amateurbasketbalkampioen van Nederland

De basketballers van Red Giants zijn kampioen van de promotiedivisie. De Meppelers wonnen zaterdagavond in de topsporthal van Landstede in Zwolle de finale met 80-68 van Binnenland.

Het was de tweede opeenvolgende keer dat Red Giants in de eindstrijd stond van het amateurbasketkampioenschap van Nederland. Vorig jaar ging de ploeg van coach Patrick Koning na twee verlengingen ten onder tegen de Groene Uilen met een punt verschil.

Red Giants startte stroef (2-10), maar hervond zich gaandeweg het eerste kwart: 19-25. Vervolgens werd het tot de slotfase een puntje-puntje-wedstrijd. Na een ruststand van 39-39 en 59-54 in het voordeel van de Meppelers na het derde kwart, viel de beslissing in de laatste twee minuten. Na drie scores op rij (van 69-68 naar 76-68) gaf de tegenstander uit Barendrecht zich gewonnen en kon het team van coach Koning de zege uitgebreid vieren met de vele meegereisde Meppeler supporters.

Er was nog meer noordelijk succes op de finaledag van de Nederlandse Basketbalbond (NBB) in Zwolle. De dames van De Groene Uilen werden namelijk kampioen van de promotiedivisie door EBV Baros te verslaan met 81-72.

De mannen van BVG lukte het net niet om de nationale titel in de eerste divisie te pakken. De Groningers gingen in de slotfase ten onder tegen Lokomotief uit Rijswijk met 64-69.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.