Forse stijging aantal coronabesmettingen zette vorige week door: 82.340 positieve tests en 472 doden

Forse stijging coronabesmettingen zette vorige week door ANP

De forse stijging van coronabesmettingen zette vorige week door: 82.340 positieve testen, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over die week.

Daarvan zijn er vanwege een eerdere computerstoring wel circa 6000 toe te schrijven aan de week daarvoor. Toen was er nog sprake van 58.412 besmettingen, maar dat aantal ligt dus hoger. ,,Alle seinen staan nog steeds op rood", vat het RIVM de situatie samen.

Vorige week overleden 472 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. Een week eerder werden 398 overlijdens gemeld.

Incubatietijd

Het is niet verwonderlijk dat de lockdown in de eerste week nog niet heeft geleid tot daling van het aantal besmettingen. De incubatietijd van het virus is volgens het RIVM gemiddeld vijf tot zes dagen en maximaal 14 dagen. Wie nu klachten krijgt, kan het virus nog voor de lockdown hebben opgelopen. Van alle mensen die coronaklachten krijgen, ontwikkelt 99 procent die binnen 10 dagen na de besmetting.

Nog altijd worden bij jongeren de meeste besmettingen ontdekt. Het aantal meldingen per 100.000 mensen is het hoogst in de leeftijdsgroep van 13 tot 17 jaar, gevolgd door de groep van 18 tot 24 jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus