Fotoserie: Huisdier in de spotlights

Vandaag is het Werelddierendag. Wij vroegen lezers foto's op te sturen van hun huisdier. Hier een selectie.

Kyra. SONJA WEIJER-KORT


Dit is Kyra, de hond van Sonja Weijer-Kort. Sonja koos Kyra uit een nest van tien hondjes, na de dood van haar geliefde Conan. ,,Ik koos Kyra omdat alle pups lagen te slapen terwijl zij rondkroop in de kist."

Vlekje de terraseend. WILCO CREATIEF


De zoon van Wilco heeft een wel heel bijzonder huisdier, Vlekje de terraseend.

Kingston. KIMBERLEY DE JONG


En dit is Kingston, de lieveling van Kimberley de Jong.

Cavia Truus. GEKE ABELEN


Ontmoet Truus, de cavia van  Geke Abelen!

ANITA BRINK

Anita Brink heeft twee Chinese naakthonden. Dit is Bo. Samen met Benji is ze gered uit Spanje. ,,En ondanks hun verleden zijn het zulke schatten. Zoveel liefde hebben ze te geven", schrijft Anita.

fanny. JANNY LAUTENBACH-HUISMA

Dit is Famke. ,,Voor mij en andere mensen een speciaal paard", zegt Janny Lautenbach-Huisma. ,,Ze heeft zelf een nare ervaring meegemaakt. Ondanks dat begeleid ze kinderen en volwassenen op een rustige manier om minder angst voor paarden te krijgen. Respect ontspanning en vertrouwen zijn onze sleutels tot een ware vriendschap. Ik zal haar voor geen goud willen missen. Famke je bent voor altijd m'n maatje!"

BEATE LANDMAN

,,Liefde is: samen appeltjes jatten", schrijft Beate Landman.

Noortje. LISANNE DIJCK


Is dit een knuffelhond of een echte? Dat laatste, Noortje is een half jaar oud. Haar trotse baasje Lisanne Dijck mailt: ,, Op deze foto was ze 3 maand en oma was bezig met een haakproject. Noortje moest het natuurlijk wel even keuren!"

Guusje twee. WALTER HOOGSTEGER


Dit is Guusje twee. ,,Ze kwam mee van een korte vakantie uit Zeeland. Ze is de nieuwe vriendin van Gijs Gans die al enige tijd Guusje Gans moest missen die is overleden. Samen waren ze een trouw koppel en kregen in de tien jaar dat ze hier waren ook kindertjes. Er is nu één groot verschil: Guusje twee kan vliegen. Iedere middag geeft ze een vliegshow als ze hun verblijf met eigen zwempoel mogen verlaten voor de grote tuin. Ze vliegt dan schitterend twee meter hoog door de lucht en je voelt de wind die haar vleugels doet verplaatsen. Na de landing op het grasveld eten beide ganzen gezellig grassprietjes", mailt Walter Hoogsteger.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.