Freek op missie in het aardbevingsgebied is Nieuwsmoment van het Noorden 2017 (+oproep)

De actieweek van Freek de Jonge in het aardbevingsgebied is het belangrijkste nieuwsmoment van 2017. Dat zegt een overgrote meerderheid van de lezers van Dagblad van het Noorden die de afgelopen week hun stem uitbrachten. De top drie.

Oproep: vertel ons wat u wilt weten!

Dagblad van het Noorden maakt nieuwe verhalen over deze drie momenten. Waar moeten die over gaan? Wie moeten we nog spreken? Wat wilt u nog lezen? Dat mag en kan van alles zijn. U kunt tips en suggesties mailen naar digitaal@NDCmediagroep.nl of een reactie achterlaten onder dit bericht.

1. Freek de Jonge op missie in aardbevingsgebied

In januari toert de cabaretier door Groningen. Met zijn actieweek hoopt De Jonge de aardbevingsproblematiek op de politieke agenda te krijgen. Hij start een petitie en herschrijft het lied ‘Het is nog nooit zo donker west’ van Ede Staal tot protestlied. De meeste stemmers verkozen deze actieweek tot het nieuwsmoment van 2017.

2. Schietpartij Korreweg

Een 21-jarige man raakt zwaargewond wanneer hij zonder enige reden wordt neergeschoten aan de Korreweg in Groningen. Hij is voor de rest van zijn leven verlamd aan zijn onderlichaam. De vermoedelijke schutter Azim A. is lange tijd spoorloos, maar wordt uiteindelijk opgepakt in het flatgebouw waar hij zich schuilhield.

3. Tichelaar overtrad integriteitscode

Uit onderzoek van deze krant en de Volkskrant blijkt dat Commissaris van de Koning in Drenthe Jacques Tichelaar zijn schoonzus naar voren schoof bij een verbouwadvies van een provinciaal pand in Assen. In maart wordt het vertrouwen in hem opgezegd en vertrekt hij als CdK.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.