Groningse Ruth Peetoom gaat naar het Friesch Dagblad

Ruth Peetoom. Foto: Roel Wijnants/Wikipedia

De Groningse Ruth Peetoom (51) gaat per 1 maart bij NDC Mediagroep aan de slag als uitgever van het Friesch Dagblad.

Ruth Peetoom was sinds 2011 partijvoorzitter van het CDA en daarvoor predikant in Utrecht en Groningen. Zij is de echtgenote van de Groningse Commissaris van de Koning René Paas.

Het Goede Leven

Het Friesch Dagblad profileert zich als christelijke regionale krant sterk op verdiepende thema’s waar het gaat om geloven en samenleving. Peetoom krijgt in het bijzonder de opdracht om onder de titel ‘Het Goede Leven’ daartoe relevante onderwerpen te agenderen, deze ook buiten Friesland bekend en toegankelijk te maken en daarmee de identiteit van het Friesch Dagblad te versterken.

Ceo Pier Baarsma van NDC Mediagroep: ,,Dit betekent een investering in de doelstelling van NDC en eigenaren FB Oranjewoud en stichting Je Maintiendrai Fonds om de noordelijke economie te versterken door te werken aan meer sociale en culturele verbinding. Met de komst van Ruth Peetoom geven we daar gezicht aan.”

Verdieping en verrijking

Friesch Dagblad-hoofdredacteur Ria Kraa ziet in de samenwerking met Ruth Peetoom kansen voor verdere verdieping en verrijking. ,,De abonnees in Friesland zullen dat terugzien in de krant en hopelijk gaan nog veel meer mensen buiten de provincie ontdekken hoe veel moois het Friesch Dagblad ook voor hen te bieden heeft.”

Ruth Peetoom heeft zin in haar nieuwe functie: ,, Als uitgever zal ik mij, vanuit de principes van het Friesch Dagblad, inzetten voor kwalitatief goede journalistiek, versterking van de rechtsstaat en de democratie, duurzaamheid en het goed omgaan van mensen met elkaar. Het gaat om, op zijn Fries, mienskip” (gemeenschap).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra