Hapjes eten of klussen in de Stadswerkplaats: dit is er in het weekend te doen

Heb je nog geen idee wat je dit weekend kunt doen? De redactie van Dagblad van het Noorden zet de leukste dingen op een rijtje.

Foodfestival Assen

De zomertour van De Foodhallen van het Noorden trapte vrijdagmiddag af in Assen. Het is de eerste keer dat het festival Assen aandoet. Op het Koopmansplein staan twaalf foodtrucks met allerlei culinaire verleidingen. Zaterdag start het festival weer om twaalf uur 's middags en is het tot elf uur geopend. Zondag sluiten de deuren iets eerder, om negen uur.

Meer info op de website van het Foodfestival.

Open dag Stadswerkplaats Groningen

De Stadswerkplaats aan het Groninger Akerkhof houdt zaterdag open dag én is (bijna) jarig. Wie wil leren zagen, lassen of smeden kan de kunst zaterdag vast een beetje afkijken.

Festival Terug naar het Begin

In Appingedam en omliggende wierdendorpen vindt zaterdag het festival Terug naar het Begin plaats. De middeleeuwse kerkjes vertellen verhalen over de geschiedenis van de Groningers: ze laten zien waarin zij geloofden, hoe zij met elkaar omgingen en antwoord vonden op onbegrijpelijke vragen van het leven. Leven in Verhalen is het uitgangspunt van het festival, omlijst met onder meer muziek, theater en dans.

Het gehele programma is hier te vinden.

ZomerFair Coevorden

In het Coevordense zorgcentrum Aleida Kramer staat zaterdag de jaarlijkse ZomerFair op het programma. Dit keer wordt de fair gecombineerd met een beurs door de ondernemerscub uit Zuid-Oost Drenthe. Een dagje snuffelen tussen spullen of genieten van muzikale optredens.

Loer'n bie de Boer'n

De eerste editie van Loer'n bie de Boer'n staat zaterdag op de agenda. Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je per fiets een rondje maken in Noord-Groningen; een tocht van ruim 33 kilometer. Op de route liggen verschillende agrarische bedrijven die hun deuren open zetten.

Driekdag

Dichter Driek van Wissen overleed zes jaar geleden. Om hem en zijn werk te eren wordt zondag de Driekdag gehouden. Natuurlijk in zijn stamcafé De Wolthoorn in Groningen. De Driekdag begint om 17.00 uur. Vrienden, dichters en muzikanten brengen een ode aan Driek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.