Hermus proeft het Noorden: Bessen plukken in Wapse

Hermus gaat in de zelfpluktuin Zeldenrust bessen plukken.

In de videoserie Hermus proeft het Noorden neemt culinair journalist Jacques Hermus een kijkje in de keuken van producenten van streekproducten in het Noorden.

Hij gaat niet alleen het heerlijke voedsel proeven maar steekt zelf ook de handen uit de mouwen en helpt mee bij de productie.

Bessen plukken bij kwekerij Zeldenrust

In aflevering zes gaat Hermus bessen plukken bij kwekerij Zeldenrust in Wapse. In de tuin van kweker Jan Rozeboom mag iedereen zelf zijn fruit plukken. Hermus plukt en proeft de bijzonder lekkere blauwe bes, kruisbes en de zwarte en rode bes.

Van de kruisbes kan je niet alleen heerlijke jam maken maar ook een saus voor bij een vette vis. De plukmiddag eindigt met het proeven van een huisgemaakt taartje met blauwe bessen compote.

Aflevering 1 - Asperges steken bij Meinardi in Noordbroek
Kijk verder
Aflevering 2 - Kroketten bakken bij Rien Prinsen in Nieuw-Weerdinge
Kijk verder
Aflevering 3 - Kwark maken bij melkveebedrijf WaddenMax in Hornhuizen
Kijk verder
Aflevering 4 - Worsten maken bij ambachtelijk slachter Menno Hoekstra in Dokkum
Kijk verder
Aflevering 5 - Oesters rapen op het wad met Barbara en Jan Geertsema uit Lauwersoog
Kijk verder
Aflevering 7 - Bier brouwen bij Martinus in Groningen
Kijk verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.