Hermus proeft het Noorden: Kroketten bakken bij Rien Prinsen in Nieuw-Weerdinge

Hermus gaat met zijn asperges naar krokettenkunstenaar Rien Prinsen in Nieuw-Weerdinge. Daar gaan ze samen proberen om een aspergekroket te maken.

In de videoserie Hermus proeft het Noorden neemt culinair journalist Jacques Hermus een kijkje in de keuken van producenten van streekproducten in het Noorden.

Hij gaat niet alleen het heerlijke voedsel proeven maar steekt zelf ook de handen uit de mouwen en helpt mee bij de productie.

Krokettenkunstenaar

In aflevering twee gaat Hermus naar Nieuw-Weerdinge. Daar bevindt zich Cafetaria Prinsen, waar je niet alleen kunt genieten van een patatje oorlog en eierballen, maar waar je ook de keuze hebt uit veertig soorten huisgemaakte kroketten.

Samen met uitbater krokettenkunstenaar Rien Prinsen gaat Hermus heerlijke aspergekroketten maken. En dat is nog moeilijker dan hij denkt.

Aflevering 1 - Asperges steken bij Meinardi in Noordbroek
Kijk verder
Aflevering 3 - Kwark maken bij melkveebedrijf WaddenMax in Hornhuizen
Kijk verder
Aflevering 4 - Worsten maken bij ambachtelijk slachter Menno Hoekstra in Dokkum
Kijk verder
Aflevering 5 - Oesters rapen op het wad met Barbara en Jan Geertsema uit Lauwersoog
Kijk verder
Aflevering 6: Bessen plukken in de tuin van kweker Jan Rozeboom in Wapse
Kijk verder

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.