Het was vannacht de warmste 2 november-nacht ooit

Foto: ANP .

Vannacht ook zo liggen woelen vanwege de warmte? Dat was niet voor niets. Het was de warmste 2 november ooit en dat record werd midden in de nacht gebroken.

De KNMI registreerde vannacht om 3.30 uur een temperatuur van 17,9 graden. De laatste keer dat het op 2 november zo warm was, was in 1943. Toen werd het 17,8 graden.

Het was bovendien ook officieel de warmste novembernacht ooit gemeten. Het vorige record voor de nachtelijke uren werd op 9 november 2015 precies om middernacht gemeten.

Het KNMI verwacht dat het in het zuidoosten van Nederland vandaag wel 20 graden kan worden. Als het in De Bilt warmer wordt dan 19 graden, wordt het de warmste novemberdag ooit.

De warmte wordt meegevoerd door de harde zuidwestenwind. Het waait vandaag overdag ook nog hard. Voor het noordwesten van Nederland geeft het KNMI daarom code geel.

Nachtvorst op komst

De zon komt er vandaag helaas weinig bij kijken. Het blijft vooral bewolkt en het kan af en toe regenen. Vanaf morgen is het gebeurd met de warmte. Het wordt de komende dagen zo'n 10 tot 12 graden. Tegen het einde van de week wordt zelfs nachtvorst verwacht.

menu