Hitserie De Luizenmoeder begint aan seizoen twee: Wat fijn dat je weer kijkt!

Geen tv-programma trok in 2018 meer kijkers. Bijna 5 miljoen had De Luizenmoeder er op het hoogtepunt. De hitserie over basisschool De Klimop begint zondag aan seizoen twee. Een instap- of opfriscursus.

Ursula. Moeder van Isa. Kijkt niet op een schuttingwoord meer of minder. Is vooral heel vaak heel boos.

Amir en Esma. Nieuw in de serie, ouders van nieuwkomer Ahmed. Juf Ank doet op haar manier haar best om hem welkom te heten in groep 4, maar haar aanpak werkt waarschijnlijk averechts.

Pjotr-Jan. De hoogste in rang, hij is immers directeur van de scholenkoepel waar De Klimop onder valt. Heeft een verhouding met Nancy en voert zo nu en dan een slechtnieuwsgesprek met Anton.

Helma. Net als Ank een juf, maar uit heel ander hout gesneden. Een sigaretje roken in de klas? Moet kunnen in de pauze, zolang het raam openstaat. Schept er een haast satanisch genoegen in om directeur Anton in verlegenheid te brengen.

Walter en Kenneth, Vaders van Rianne. Niet los van elkaar te zien. Een homokoppel en dan ook nog eens met verschillende huidskleuren, iets te veel van het goede voor de conservatieve Klimop. ,,Rianne heeft twee papa’s. Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen héél…’’ Juist.

Hannah. Kinderpsycholoog, net gescheiden. Haar dochter Floor was in seizoen 1 nieuw op school, zij dus ook. Samen met Hannah vielen de tv-kijkers van de ene in de andere verbazing. Een traktatieprotocol? Echt?

Karel. Alleenstaande vader van twee dochters, Maledieve en Filippien. Er is een milieuactivist aan hem verloren gegaan. Geeft zijn dochters graag linksdraaiende yoghurt, of was het nou rechtsdraaiend? Nou ja, zolang er maar geen gluten in zitten.

Anton Flier. Directeur van de Klimop. IJdel, nooit te beroerd credits in ontvangst te nemen. Ook wanneer hij ze niet verdient. Uitvinder van de participizza.

Juf Ank. Ster van de serie, neemt nu groep 4 onder haar hoede en doet overdreven veel moeite de naam van nieuwkomer Ahmed goed uit te spreken. Weet u eigenlijk dat de juf voluit Ank van Pijkeren heet?

Mel en Kim. Hartsvriendinnen en moeders van respectievelijk Shenaya en Youandi. Twee handen op een buik. Proberen samen het schoolplein te regeren en dat leidt nog weleens tot irritaties.

Nancy. Voorzitter van de ouderraad. Heeft geen kinderen meer op school, maar voelt zich o zo belangrijk. Staat naar eigen zeggen bovenaan in de hiërarchie op De Klimop, met onder zich onder anderen de lief-en-leedmoeders, de groenevingermoeders, de voorleesmoeders en 'helemaal onderaan'; de luizenmoeders.

Volkert. Conciërge, oud-militair met PTSS. Houdt wel van wat anarchie op De Klimop. Doorgrondt de karakters op school binnen de kortste keren.

Leerkrachten over De Luizenmoeder: ‘Herkenbaar, maar zwaar aangedikt’
Lees verder
Albert de Weerd regisseerde De Luizenmoeder: 'Dit was het absurdste jaar van mijn leven'
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.