Hoe vaak bezocht koningin Máxima Drenthe en Groningen?

Koningin Máxima woont vandaag in cultuurcentrum De Oosterpoort in Groningen de start van het project ‘Meer Muziek in de Klas Lokaal’ bij. Groningen is de derde plaats dit jaar die Máxima in het Noorden bezoekt. 

Op 13 juni dit jaar bracht ze een bezoek aan Nieuw-Buinen voor de aftrap van de landelijke Burendag. De nog jonge vereniging Dorpsbelangen in Nieuw-Buinen verzet jaarlijks veel werk om van de Burendag een succes te maken en werd daarom beloond met een bezoek van de koningin.

Koningin Máxima in Nieuw-Buinen (Foto: Archief DvhN/Boudewijn Benting)

Dezelfde dag ging Máxima ook naar het Rosarium in Winschoten, waar de Máxima-roos gepresenteerd werd. Ze onthulde en doopte - ter ere van het 50-jarige bestaan van het Rosarium - de nieuwe roos die haar naam draagt in de rozentuin.

In juli 2015 opende de koningin verpleegcentrum 't Hamrik in Nieuwolda.

Máxima bij de opening van 't Hamrik in Nieuwolda (foto: DvhN)

In februari 2015 bracht ze samen met koning Willem-Alexaner een bezoek aan de Groningse en Drentse Veenkoloniën. Ze kregen een rondleiding langs een aantal grote bedrijven in het gebied.

In november 2014 sprak Máxima op een congres over schuldpreventie in Groningen.

Koning Willem-Alexander

Ook koning Willem-Alexander bezoekt regelmatig plaatsen in Groningen en Drenthe. Soms om stiekem met gedupeerden van de aardbevingen te spreken, maar ook om evenementen en gebouwen te openen.

Een kleine twee maanden geleden was de koning nog in het Noorden. Op 21 september sprak hij met een delegatie van de ‘Economic Board Groningen’ en een aantal aardbevingsgedupeerden in Groningen.

Een kleine week daarvoor, op 15 september, opende de koning de Blauwe As in Assen. Daarna nam hij een kijkje in het stationsgebied van Assen.

In april was de koning in Westerwolde voor een werkbezoek. Tot grote verrassing van de meeste bezoekers liep hij 's ochtends de bibliotheek in Ter Apel binnen. In de middag ging de koning ook nog naar Sellingen en Wedde.

In september 2016 bezocht hij het ontmoetingscentrum De Gaveborg in Oostwold. De Gaveborg ontving in dat jaar het Grote Appeltje van Oranje omdat het een plek voor en door het dorp is. 150 vrijwilligers zetten zich in. De prijs ging ook gepaard met een geldbedrag van 15.000 euro.

In maart 2016 opende koning Willem-Alexander Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

In januari 2016 bracht hij een bezoek aan het asielzoekerscentrum in Ter Apel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.