Houd je ramen in de gaten: code geel en kans op felle buien in Drenthe en Groningen

De vrijdag eindigde met noodweer in Noord-Brabant. Foto: ANP

Houd je deuren en ramen in de gaten vandaag, als je ze openhoudt: de overgang naar koeler weer gaat gepaard met pittige buien met kans op onweer.  De felste buien zijn voor noordoosten. Daarbij is kans op zware windstoten tot 90 kilometer per uur en hagel. Ook kan in korte tijd veel regen vallen met plaatselijke wateroverlast tot gevolg.

Het KNMI heeft voor de provincies Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland code geel afgegeven. Rijkswaterstaat vraagt automibilisten rekening te houden met de slechte weersomstandigheden.

De vrijdagavond eindigde al met noodweer in Noord-Brabant, waar onder meer het Tilburgse ziekenhuis te kampen had met wateroverlast. Vanochtend komen verspreid over het land al enkele buien voor. Daarbij is plaatselijk kans op onweer, maar om echt zware buien gaat het niet.

Benauwd

Door het broeierige weer ontstaan vanmiddag op verschillende plaatsen pittige onweersbuien. De zwaarste buien zijn voor delen van Groningen, Drenthe, Overijssel en Friesland. Bij deze buien kan hagel voorkomen, valt veel regen in korte tijd en is kans op zware windstoten tot 90 kilometer per uur. Aan het begin van de avond trekken de onweersbuien naar het noordoosten weg.

Beduidend koeler

Komende dagen is het beduidend koeler met normale temperaturen van 18-22 graden. Dagelijks is kans op enkele buien, maar fel onweren doet het voorlopig niet meer.

menu