Huisartsen verbaasd over vaccinatiebrief van Viruswaarheid: 'Wij willen u erop wijzen dat u ten alle tijde aansprakelijk gesteld kan worden'

Willem Engel, frontman van Viruswaarheid. Foto: ANP

Huisartsen en medisch specialisten hebben een brief gekregen van actiegroep Viruswaarheid waarin de actiegroep zijn kijk op coronavaccinaties uit de doeken doet, meldt de NOS.

Huisartsen zijn verbaasd over de brief, zegt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). ,,We hebben er tientallen meldingen over gekregen.” Volgens de huisartsenvereniging werd de brief in een aantal gevallen op privéadressen van artsen bezorgd. Viruswaarheid zegt dat in totaal 5000 medici zijn aangeschreven.

De brief is ondertekend door ”Artsen Team Viruswaarheid”. ,,Wij willen u erop wijzen dat u ten alle tijde aansprakelijk gesteld kan worden”, staat er, ”indien zou blijken dat u onvolledige informatie heeft verschaft aan uw patiënten/ingeschrevenen voorafgaande aan de injectie.”

Bijwerkingen

Ook worden in de brief ernstige bijwerkingen geopperd van de vaccins van Moderna en Pfizer/BioNTech. De groep draagt ook zogenaamde alternatieven aan voor coronavaccins, waaronder hydroxychloroquine en vitamine D.

menu