In welke gemeenten zitten de corona brandhaarden? En hoe zit het in Drenthe en Groningen? Check het op de kaart (update 28 juli)

Het aantal positieve coronatests loopt op. Foto: ANP

Het coronavirus laait weer op. Her en der in ons land ontstaan nieuwe brandhaarden.

De kaart verbeeldt het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken. Klik op de gemeenten voor meer informatie. Je kunt in- en uitzoomen en de kaart verschuiven.

De cijfers beslaan de periode van 15 juli tot en met 28 juli. Het RIVM publiceert 1 keer per week nieuwe cijfers. Bron: RIVM.

Ruim 1.300 nieuwe gevallen in een week

In de week van 22 juli tot en met 28 juli kwamen er 1.329 nieuwe besmettingen bij. Dat zijn er 342 meer dan het aantal meldingen vorige week.

Het aandeel positief geteste mensen is net als vorige week 1 %.

Drenthe en Groningen zien nauwelijks een toename

In de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland stijgt het aantal besmettingen het snelst. In Drenthe en Groningen is nauwelijks sprake van een toename. Drenthe noteerde de afgelopen twee weken 15 nieuwe besmettingen, Groningen 12.

Reproductiegetal R

Het reproductiegetal R stond begin deze week op 1,4. Dat betekent dat 100 besmette mensen samen 140 andere mensen besmetten. Als R groter is dan 1 dan wordt de epidemie groter. Als R kleiner is dan 1 dan wordt de epidemie kleiner.

menu