Italië hoopt op meer toeristen en wil quarantaineplicht voor reizigers half mei opheffen

Italië wil quarantaineplicht voor reizigers half mei opheffen ANP

Italië is van plan om de quarantaineplicht voor reizigers uit EU-landen, Groot-Brittannië en Israël half mei op te heffen in een poging de toeristische sector nieuw leven in te blazen, zei minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio zaterdag.

De quarantaineplicht voor Amerikaanse reizigers zal in juni worden opgeheven, zei Di Maio na een overleg met de Italiaanse gezondheidsminister Roberto Speranza.

,,We werken eraan om de 'mini-quarantaine' op te heffen voor mensen uit EU-landen, het VK en Israël, als ze een negatieve test of een bewijs van vaccinatie hebben of in de afgelopen zes maanden zijn hersteld van Covid-19. Hetzelfde geldt voor de VS", schreef Di Maio op Facebook.

Vijf dagen

Op dit moment geldt er voor reizigers uit Europa en Israël een quarantaineplicht van vijf dagen, met zowel vooraf als achteraf een verplichte coronatest. Voor reizigers uit de VS geldt een quarantaineplicht van tien dagen.

Het Italiaanse dodental door corona is opgelopen naar 122.694, na het Verenigd Koninkrijk het hoogste dodental in Europa. Er zijn meer dan 4,1 miljoen coronagevallen vastgesteld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus