Julia de Jong uit Groningen verloor haar moeder toen ze 10 maanden oud was. In een radiodocumentaire zoekt ze uit wat een moeder nou eigenlijk is

Het is Moederdag: de zondag waarop je op bezoek gaat bij je moeder met een bloemetje, of haar een ontbijtje op bed brengt. Maar wat als je helemaal geen moeder meer hebt?

Julia de Jong en Anneriek de Vries verloren op jonge leeftijd hun moeder. ,,We zaten met wat vragen. Ik vroeg me af, wat is een moeder nou eigenlijk?", vertelde De Jong vrijdag in Talk of the Town . De vriendinnen gingen in gesprek met vijftien vrouwen over (de relatie met) hun moeders en maakten er de radiodocumentaire  Je Moeder over.

De Jong verloor haar moeder toen ze tien maanden oud was. Moederdag bestaat voor haar niet. ,,Ja, nu ben ik door de radiodocumentaire iets bewuster van de dag, en als kind werd je er eigenlijk alleen mee geconfronteerd tijdens het Moederdag-knutselen." En dat vond De Jong dan ook niet vervelend, want dan mocht ze lekker wat anders doen. 

Ook Mirjam Dijkema, één van de geïnterviewde vrouwen, schoof vrijdag aan bij Talk of the Town. ,,De podcast was een extra uitnodiging om na te denken, wie is mijn moeder nou eigenlijk voor mij?"

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Talk of the town
Video