Kabinet verlengt maatregelen in coronacrisis tot en met 28 april. Scholen, horeca en sportaccommodaties blijven gesloten

Premier Mark Rutte tijdens een persconferentie over de coronamaatregelen. Foto: ANP

Het kabinet verlengt de coronamaatregelen die aanvankelijk tot 6 april golden tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horeca en sportaccomodaties zeker tot dan gesloten blijven. Dat maakte premier Mark Rutte dinsdag bekend op een speciale persconferentie in Den Haag.

Het kabinet beslist de week daarvoor of de maatregelen nog verder worden verlengd. Maar ook na 28 april gaat Nederland volgens de premier niet gelijk terug naar de normale situatie. ,,Dus maak geen plannen voor de meivakantie'', zei hij. Rutte riep op om tijdens de meivakantie zoveel mogelijk thuis te blijven.

Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het evenementenverbod blijft tot 1 juni van kracht

Minister Hugo de Jonge verklaarde dat de verlening van de maatregelen verband houden met de medische zorg. Die moet het stijgende aantal besmettingsgevallen en ziekenhuisopnames aan kunnen. Volgens hem is alles erop gericht om zondag 2.400 IC-bedden beschikbaar te hebben.

Testen

Maandag wordt volgens hem een begin gemaakt met het testen van zorgmedewerkers buiten de ziekenhuizen met gezondheidsklachten. Binnen enkele weken zal het aantal dagelijkse tests worden verviervoudigd.

menu