Makro en andere groothandels stoppen met verkoop niet-essentiële producten

Bij Makro was het gisteren razend druk. Karren vol elektronica, speelgoed en lampjes werden volgeladen. De groothandel heeft het boetekleed aangetrokken en verkoopt vanaf vandaag geen niet-essentiële producten meer. Foto: Jan Willem van Vliet

Zelfbedieningsgroothandels als de Makro en de Sligro zijn woensdag per direct gestopt met de verkoop van niet aan eten gerelateerde producten. Dat maakte het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) bekend.

Het gaat onder meer om elektronica, mediaproducten, kleding en speelgoed. De groothandels hebben dat besluit samen met het CBL genomen om het aantal verplaatsingen van klanten te beperken en het zogenoemde funshoppen tegen te gaan, zegt een woordvoerster van het CBL.

Nadat vorige week veel winkels werden gesloten, nam de drukte bij de Makro en de Sligro enorm toe. Klanten kochten op grote schaal niet-essentiële producten als televisies en speelgoed. Het Veiligheidsberaad van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio en Justitieminister Ferd Grapperhaus hadden daar eerder deze week al veel kritiek op.

Reportage vanuit de Makro in Groningen

Verslaggever Thereza Langeler ging gisteren nog langs bij de Makro in Groningen voor een reportage . Wat bleek? Het personeel doet z’n best op regels en hygiëne. De klanten minder.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus