Meekijken met broedende vogels

Vogelliefhebbers hoeven de deur niet meer uit. Via webcams van de Vogelbescherming zijn twaalf broedende vogels te bekijken.

Via beelden op de website beleefdelente.nl kunnen mensen de activiteiten van de steenuil, koolmees, spreeuw, ooievaar, bosuil en slechtvalk tijdens het broedseizoen volgen. Dit jaar zijn voor het eerst camera’s geplaatst in nestkasten van de roofvogel grauwe kiekendief en de blauw-oranje ijsvogel.

Grutto en kievit

Ook is een webcam gezet op de voedertafel van de tuin van de Vogelbescherming en bij een weidevogelboer, waar vogels als grutto en kievit in beeld verschijnen.

Vogelbescherming zet de camera’s dit jaar zo vroeg aan omdat de bosuil in deze periode al vaak tot broeden komt. Ze blijven tot 1 juli aan. Vorig jaar hebben 1,2 miljoen mensen in de nestkastjes gekeken.

Junior

Dit jaar is er ook een kinderversie: beleefdelentejunior.nl. Ruim vier maanden kunnen kinderen samen met hun leerkacht meekijken in een vogelnest. Beleef de lente Junoior volgt een slechtvalk, kerkuil, bosuil, tuinvogels (waaronder de koolmees) en de favoriet van veel kinderen: de ooievaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.