Meer coronavaccins van AstraZeneca op komst: fabriek van Halix in Leiden goedgekeurd door EMA

Fabriek coronavaccins van Halix in Leiden goedgekeurd door EMA ANP

Het bedrijf Halix in Leiden mag de coronavaccins van AstraZeneca gaan produceren voor Nederland en de andere landen in de Europese Unie. De fabriek is vrijdag goedgekeurd door de toezichthouder, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). De goedkeuring betekent dat er meer vaccindoses beschikbaar komen.

De Europese Unie hoopt snel leveringen uit de fabriek te ontvangen, maar ook de Britten vlassen erop, terwijl zij al zoveel vaccins ontvangen die op EU-bodem worden geproduceerd. Het touwtrekken daarom is al geruime tijd gaande. AstraZeneca levert al maanden veel minder vaccins aan de EU dan afgesproken.

Vier productievestigingen

Met de Halix-locatie erbij zijn er nu vier productievestigingen met een vergunning voor de productie van het vaccin. Intussen is er ook een extra locatie goedgekeurd voor het vaccin van Pfizer/BioNTech, in het Duitse Marburg.

Reeds vorige week werd positief geoordeeld over een extra locatie voor de productie van Moderna, in Visp in Zwitserland. Samen met veranderingen in de productieprocessen moet dit allemaal leiden tot een verhoging van de aantallen vaccins.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus