Meer dan 6000 puzzelaars lossen Dr. Denker op

Koos en Johan Trouw buigen zich in een Schotse Pub in Edinburgh over de kerstpuzzel, onder het genot van een flink glas Guinness. Eigen foto.

Al meer dan 6000 mensen hebben hun oplossing van de Dr. Denker kerstpuzzel opgestuurd naar Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant.

Het aantal loopt in rap tempo op, want woensdag stond de teller op 3635 inzendingen. Een week na het verschijnen van de cryptische beeldraadsels zijn bovendien nog veel mensen bezig.

Onder hen vader en zoon Koos en Johan Trouw, die zich in een Schotse Pub in Edinburgh onder het genot van een Guinness over de raadsels buigen. De krant werd meegenomen door de zoon. ,,Heerlijk om onze hersens te kraken.’’

Net als alle andere puzzelaars hebben vader en zoon nog een paar dagen de tijd. Het insturen van de oplossing kan nog tot dinsdag. De winnaars én de oplossing worden in de krant van zaterdag 6 januari bekendgemaakt.

loading

Ook Gea Koning buigt zich nog over de raadsels. Tijdens het oliebollen bakken. ,,Soms met een paar mensen, soms met een man of tien.''

menu