Meer meldingen van missende fietsbordjes

Bordje weg? Fietsers kunnen ontbrekende of beschadigde fietsroutebordjes melden op het bordjeweg.nl, een initiatief van het Landelijk Fietsplatform.

Nu het fietsseizoen weer is aangebroken, stappen steeds meer fietsers op hun stalen ros om een mooie route te volgen. Die actieve gebruikers merken vaak als eerste op dat een routebordje ontbreekt of beschadigd is. Maar, niet iedere fietser weet bij welke instantie gemeld moet worden. Om de melding bij de juiste onderhoudsinstantie neer te leggen, bestaat sinds 2010 bordjeweg.nl.

Meer opgeloste meldingen

Het aantal meldingen dat wordt opgelost neemt volgens het Landelijk Fietsplatform jaarlijks toe. Bijna 1350 meldingen werden in 2015 ingevoerd. 86% werd daadwerkelijk opgelost. Een jaar eerder lag dat percentage nog op 74%. Ook de termijn waarbinnen de meldingen werden opgelost zakte van ruim tien weken in 2012 naar vijf weken in 2015. Het Fietsplatform streeft naar een termijn van minder dan vier weken. Haalbaar, zegt de club. In veel regio’s wordt die termijn namelijk al gehaald.

Dat meldingen niet opgelost worden, ligt vooral aan onduidelijke afspraken over onderhoud. Achter de schermen houden vrijwilligers van het Fietsplatform in de gaten waar het misgaat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.