Meer regionieuws in de krant voor u

Dagblad van het Noorden is altijd in beweging. Als makers van de krant vinden wij het belangrijk dat ons nieuwsaanbod past bij de wensen van onze lezers. Vanaf maandag presenteren we een vernieuwd regionaal katern. Hier leest u wat er gaat veranderen en waarom.

Extra pagina’s, meer overzicht, meer uitleg

De belangrijkste verandering is dat u als lezer er voortaan twee pagina's aan regionaal nieuws bij krijgt. Daarmee komen we tegemoet aan een behoefte die leeft onder onze lezers. Onderzoek heeft ons dat geleerd. Het accent in het regionale nieuws lag altijd op de directe omgeving. Steeds vaker gaven de lezers aan al het nieuws te willen uit de hele provincie.

Dat betekent dus nog meer nieuws uit de eigen provincie. De extra pagina's geven ons de ruimte om meer artikelen te presenteren die onderwerpen verder uitdiepen, meer reportages te brengen en meer opinies en commentaren te schijven.

Nieuwe indeling

De uitbreiding van het aantal pagina's leidt tot een andere volgorde in de pagina's. U als lezer wilt immers overzicht hebben. De nieuwe indeling wijst zich vanzelf; het is een vaste volgorde die elke dag hetzelfde is. Vaste rubrieken blijven bestaan en dienen als baken in de zee aan regionaal nieuws: Drenthe met de Miniman, de dagelijkse rubriek met reacties en wederwaardigheden van lezers, en Groningen met Rarekiek, een korte beschrijving van een dagelijks tafereeltje.

Meer nieuws dus en meer uitleg en toelichting op het nieuws. We zijn ervan overtuigd dat we Dagblad van het Noorden daarmee opnieuw in kwaliteit verbeteren.

Meer sport

Tegelijk zal het u als lezer opvallen dat het sportkatern op de maandag uitsluitend nog uit sportnieuws bestaat. Andere rubrieken, zoals cultuur en het RTV-overzicht, verhuizen naar het eerste deel van de krant. Van dinsdag tot en met vrijdag brengen we voortaan een fors aanbod aan sport van vier pagina's, dat op zaterdag wordt verdubbeld tot acht.

Dit is niet de eerste verbetering die we doorvoeren. Eind vorig jaar hebben we ons digitale aanbod drastisch uitgebreid. Dit jaar is het regionale nieuws aan de beurt. Volgend jaar pakken we het nieuws uit binnen- en buitenland, de cultuur en de economie aan. Zo blijven we constant in beweging om de krant te versterken.

Wat vindt u?

We zijn benieuwd wat u van de veranderingen vindt. Uw reactie is meer dan welkom. Kritiek, vragen en suggesties hoe het nog beter kan, kunt u sturen naar regionieuws@dvhn.nl.

Pieter Sijpersma - Hoofdredacteur DvhN

Het nieuws in Drenthe

De pagina's met nieuws uit de provincie Drenthe gaan op de schop om u beter van dienst te zijn. Veel van de veranderingen zijn gebaseerd op onderzoek onder lezers. Vanaf maandag 23 mei krijgt u als lezer dagelijks al het nieuws uit de hele provincie Drenthe voorgeschoteld.

Kortweg komt het erop neer dat u op de eerste vijf pagina's het 'grote' Drentse nieuws leest. Van dinsdag tot en met zaterdag volgen daarachter drie pagina's met meer lokaal nieuws, gepositioneerd rond de hoofdplaatsen Assen, Emmen en Hoogeveen. Bekijk de afbeelding hieronder voor een voorbeeld.


Klik hier voor een grotere versie van de afbeelding.

Het nieuws in Groningen

De pagina's met nieuws uit Groningen gaan op de schop om u nog beter van dienst te zijn. Net als voorheen vindt u het nieuws van dichtbij op de eerste pagina van het regiokatern. Daar verandert dus niets.

Op de tweede en derde volgt het belangrijkste nieuws uit de hele provincie Groningen, altijd voorzien van een stevige reportage.

Op de vierde pagina leest u van dinsdag tot en met vrijdag een verhaal dat de achtergronden van het nieuws belicht: een uitlegverhaal, een uitgebreid interview of een opinie van een deskundige.

Op de volgende drie pagina's volgt het 'kleine' nieuws uit Groningen. Uit uw eigen regio, zoals u dat gewend was, maar ook uit de andere delen van Groningen.

De regiopagina's worden afgesloten met een pagina om in te grasduinen: vol met korte berichten uit de hele provincie. Bekijk de afbeelding hieronder voor een voorbeeld.

Klik hier voor een grotere versie van de afbeelding.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.