Netflixtip van de week: Foute kerstfilms

The Princess Switch

Wekelijks storten zenders en televisiekanalen een lawine van films, series en documentaires over ons uit. Sommige krijgen direct aandacht, maar veel ligt in het verborgene te flonkeren. Deze rubriek haalt elke week zo’n juweel naar voren.

Met de feestdagen in aantocht zijn er een paar filmklassiekers die er elk jaar in slagen om het échte kerstgevoel bij kijkers naar boven te halen. Neem The Holiday, met Kate Winslet en Cameron Diaz. Twee vrouwen met compleet verschillende levens die tijdelijk van huis ruilen rond de kerstdagen, met alle gevolgen van dien. En is het wel echt kerst als je niet hebt gezien hoe Hugh Grant de gangen van Downing Street 10 bewandelt in Love Actually of hoe Kevin McAllister de inbrekers te lijf gaat in Home Alone? Nee toch?

Toch liever iets nieuws? Netflix staat bomvol zoetsappige (en stiekem heel slechte maar daardoor juist leuke) kerstfilms. Van die verhalen waarbij je in de eerste scène al weet hoe het afloopt. Ideaal voor deze tijd van het jaar, want de kijker kan rustig een dutje doen onder een stapel warme dekentjes of een boel cadeaus inpakken, zonder echt belangrijke dingen te missen.

Zo stond vorig jaar The Princess Switch met Vanessa Hudgens al op de streamingsite, over een banketbakker die van leven ruilt met een prinses die er precies zo uit ziet als zij. Net als A Christmas Prince, A Christmas Prince The Royal Wedding en The Christmas Chronicles waarvoor de enige echte Kurt Russel zijn baard echt liet staan.

Dit jaar loopt het aanbod helemaal de spuigaten uit. Wie Christmas intypt in de zoekbalk vindt van alles van A Cinderel la Story (A Christmas Wish) tot The Knight before Christmas (opnieuw met Vanessa Hudgens) en voor fans van een safari is er Holiday in the Wild.

Liever iets voor het hele gezin? Dan is ELF altijd een goede optie, net als de Harry Potter-films. Al staan die helaas niet op Netflix.

menu