Nieuw dieptepunt in Verenigde Staten: 47.000 vastgestelde besmettingen met corona in één dag

President Trump. Foto: ANP

Het aantal besmettingen met het coronavirus is volgens een telling van persbureau Reuters in de Verenigde Staten met een nieuw recordaantal van meer dan 47.000 toegenomen. Het is de grootste dagelijkse toename in de VS sinds de uitbraak van het virus.

De belangrijkste expert over infectieziekten in het land, viroloog Anthony Fauci waarschuwde dinsdag al dat de cijfers zelfs snel zouden kunnen verdubbelen. ,,We hebben het duidelijk niet onder controle nu", zei hij.

Het is de vijfde keer in zes dagen tijd dat er meer dan 40.000 nieuwe gevallen werden genoteerd. De VS tellen ondertussen meer dan 2,6 miljoen besmettingen. Het aantal doden in de VS als gevolg van Covid-19 is gestegen tot boven de 127.000.

Trump haalt weer uit naar China

President Donald Trump haalde nog maar eens uit naar China, het land waar het coronavirus voor het eerst werd vastgesteld. ,,Als ik zie hoe de pandemie zich met zijn lelijke gezicht over de wereld verspreid, inclusief de enorme schade die is toegebracht aan de VS, word ik meer en meer kwaad op China", liet hij via Twitter weten.

Hoogste besmettingsgraad in Nevada

De staat Nevada heeft op dit moment de hoogste besmettingsgraad in de VS. Volgens een website die het aantal Amerikaanse infecties op de voet volgt, draagt elke besmette persoon het virus op dit moment over op 1,56 anderen. De site werd gemaakt door Kevin Systrom en Mike Krieger, beiden medeoprichter van Instagram, en datawetenschapper Tom Vladeck.

De zogenaamde R0-, of reproductiefactor, laat zien of het virus zich uitbreidt of op zijn retour is. De 1,56 duidt erop dat het laatste in Nevada niet het geval is. ,,Ik denk dat we het erover eens kunnen zijn dat we een hoop besmettingen in Nevada zien'', sprak medisch overheidsadviseur en epidemioloog Brian Labus gisteren. ,,Pas als de besmettingsgraad onder de 1 komt, zal het virus uitdoven.''

menu