Nog even volhouden: volgende week begint de lente

Ben jij de regen, de wind en de kou ook zo zat? Word je chagrijnig van het zoveelste natte pak en heb je genoeg van de kou op je gezicht? Nog heel even geduld: over een paar dagen is het eindelijk lente. 

En hoe. Als we de weersverwachting mogen geloven blijft het na maandag droog, gaat de zon schijnen en kan de temperatuur in de loop van de week oplopen tot 15 graden.

Na de afgelopen twee weken, waarin het ophoudelijk leek te regenen en te waaien, zal dat menigeen als muziek in de oren klinken. De mooie week aan het einde van februari smaakte naar meer.

Voorjaarszonnetje

Maar voordat het voorjaarszonnetje tevoorschijn komt, zijn er eerst nog een paar dagen waarin regen en wind de overhand hebben. In het weekend is een paraplu wederom geen overbodige luxe. Het kan op beide dagen regenen, waarbij het ook weer behoorlijk kan waaien.

Volgens Weeronline kan het vooral zondagmiddag ook een poosje droog zijn nadat in de ochtend wederom een regengebied over het land is getrokken.

Na het weekend hebben we op maandag nog een paar buien, maar daarna moet dan toch echt de langverwachte lente aanbreken.

Begin maart nog nooit zo nat

In het Noorden is in de eerste helft van maart nog nooit zoveel regen gevallen als dit jaar, meldt Weerplaza. Bij het meetstation in Eelde werd 103 millimeter afgetapt. Het oude record van 92.1 stamt uit 1981. Ook op de meetlocaties in Lauwersoog, Nieuw-Beerta en Hoogeveen gingen de neerslagrecords aan diggelen voor de periode van 1 tot en met 15 maart.
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.