Op stap in Kastamonu: Op zoek naar zwarte tenen

Kastamonu wordt door het landschappelijk schoon het Toscane van Turkije genoemd. Ook voor culi’s en liefhebbers van architectuur zijn er redenen om de provincie te bezoeken.

Zwarte knoflook? Weleens van gehoord, maar nooit gezien of geproefd. Een bevriende chef-kok in Istanboel praat er enthousiast over. ,,Door de bollen knoflook wekenlang in een warme en vochtige ruimte te laten fermenteren, worden de teentjes zwart. Ze krijgen een heel aparte smaak. Bijkomend voordeel: je stinkt daarna niet uit je mond.”

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.