Opnieuw zwaar onweer op komst maar vaderdag blijft overwegend droog

Een Eend die zwaar beschadigd raakte door een omgevallen boom, een dag na de hevige storm in Leersum. Foto: ANP/Sem van der Wal

Het gaat opnieuw regenen en donderen, waarschuwen weerexperts. Overdag blijft het nog wel even droog, maar later op de avond breekt de hemel open, al wordt het niet zo zwaar als vannacht.

De eerste buien trekken zaterdagavond en vannacht over het land. „Het kan daarbij hard regenen met tijdelijke wateroverlast als gevolg, maar hele zware buien met schade door uitzonderlijke windsnelheden worden niet verwacht. De buien blijven niet lang hangen en op Vaderdag is het overdag grotendeels droog”, verwacht Matthijs van der Linden van Weeronline.

In Zeeland en Brabant kan het vanavond al gaan regenen, ook kunnen er onweersbuien ontstaan. Hagel en (zware) windstoten van 60 tot 80 km/uur worden niet uitgesloten. „Maar daarmee vallen de buien minder zwaar uit dan vrijdagavond.”

Buien trekken richting noordoosten

Komende nacht trekken de (onweers)buien geleidelijk richting het noordoosten van het land. In het zuiden en later ook in het midden van het land wordt het dan droog. De buien zullen de meeste plaatsen in een paar uur tijd passeren. „Zeker na de warmte van de afgelopen tijd is het lekker om met een open raam te slapen. Houd daarbij wel rekening dat het komende nacht opeens flink kan regen”, aldus de meteoroloog.

Droge Vaderdag

Op Vaderdag komen aan het begin van de ochtend in het noordoosten nog wat buien voor. Daarna is het op de meeste plaatsen droog en zo nu en dan breekt de zon door. Het wordt 20-22 graden langs de westkust en 23 tot 26 graden in het binnenland. Langs de oostgrens wordt het 27 graden. „Daarmee is het enkele graden warmer dan normaal. Het wordt dus prima weer op Vaderdag.”

In de avond is in het zuidoosten en oosten kans op een bui en in de nacht naar maandag zijn er nog meer buien te verwachten. Ook dan is er kans op onweer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra