Platvis, wij Nederlanders zijn er dol op

Nederlanders houden van platvis. Tong, schol, een scharretje of griet: we laten ze graag drie keer zwemmen.

Het was een bijzondere aanschuiftafel vol topkoks. Fergus Henderson zat er – de beroemde chef van St. John in Londen – evenals zijn gelauwerde stadgenoten Nuno Mendes (Viajante) en José Pizarro, Tom Kerridge van The Hand & Flowers in Marlow en enkele andere Spaanse en Engelse sterrenchefs. Plaats van handeling: restaurante Elkano in Getaria, een Baskisch kustplaatsje niet ver van San Sebastian.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.