Politieagenten steeds cynischer

Agenten zijn cynisch over de cultuur binnen de Nationale Politie. Leidinggevenden staan ‘te veel op afstand’ van de werkvloer en de organisatie is ‘chaotisch’ en ‘traag’.

Onderzoek

Het groeiende cynisme onder agenten blijkt uit onderzoek naar de politiecultuur in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Uitgevoerd na de grootscheepse reorganisatie van de Nationale Politie.

Niet alleen topmanagers weten te weinig wat er leeft op de werkvloer, zelfs teamchefs zijn ‘verder weg komen te staan’. Onderzoekers constateren zelfs een wij-zij-gevoel binnen de politie.

Een negatief gevolg van de reorganisatie is te merken in de rol van leidinggevenden, klagen agenten. Die staan ‘te veel op afstand’. Een verschil tussen blauw (de agent op straat) en wit (de hogere echelons in pak), zeggen agenten. De woorden ‘hokjesgeest’ en ‘eilandjes’ vallen. Er zijn ‘veel schijven’ waar je overheen moet, voor je iets gedaan krijgt.

Verdeeldheid

Albert Springer van vakbond NPB herkent de klachten. ,,Er lijken soms twee werelden te bestaan. De werkvloer is druk op straat bezig, heeft hulp nodig en wil geleid worden. De leidinggevenden lijken meer bezig met cijfers en doelstellingen vanuit het ministerie.’’

Agenten weten bovendien niet goed wat er van hen wordt verwacht, zeker nu de reorganisatie van de politie weer is bijgestuurd, blijkt uit interviews. Hoewel zij het‘familiegevoel’ roemen, is er onderling ook sprake van verdeeldheid. Agenten die op straat werken, verwijten ‘bureauagenten’ dat ze niet weten hoe het straatwerk eraantoe gaat. Ze hekelen ondersteunende diensten, die te langzaam zouden werken.

Politiemedewerkers merken ook dat ze als groep soms wat geïsoleerd zijn van de buitenwereld. Ze zeggen daardoor argwanender en cynisch te kijken naar ‘de rest van de maatschappij’. Ook de druk vanuit de politiek speelt daarin een rol, net als de media die incidenten kunnen uitvergroten.

Kritiek

Het commentaar van agenten komt bij de korpsleiding van de politie boven op de toch al hoge stapel kritiek. Bleek eerder al dat de vorming van de Nationale Politie organisatorisch moeizaam verloopt (qua geld, ICT, vertrouwen in de politietop), onlangs kwam daar nog veel bij. De recherche kampt volgens een recente analyse met een keur aan problemen. Te weinig mensen, verouderde apparatuur, kwalitatief onvoldoende.

Dat de samensmelting van de politie tot één korps gevolgen heeft, verbaast Hans Schoones van vakbond ANPV niet. ,,De reorganisatie is alsof je een olietanker 180 graden laat draaien, dat merkt de agent aan alles in zijn werk. Waar vroeger direct contact was met de leidinggevende, moeten twee tot drie chefs nu honderd man aansturen. Dat werkt niet."

Schoones kent ‘weinig mensen’ die ‘zo bevlogen met hun werk zijn als agenten’. ,,Toch begrijp ik, gezien de situatie, het cynisme ook.”

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) laat weten dat dit rapport inderdaad punten biedt ‘om de cultuur binnen de organisatie’ te verbeteren. Hij benadrukt dat er momenteel ‘vele initiatieven’ worden uitgevoerd om de politiecultuur ‘positief te ontwikkelen’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.