Poll: Heb jij de kerstboom al in huis?

Het heerlijk avondje met Sinterklaas wordt dinsdagavond gevierd. In veel huiskamers moet de Sint een beetje inschikken want er staat al een volledig opgetuigde kerstboom te schitteren. Bij jou ook?

Spelregels bestaan er - gelukkig - niet over het juiste moment om een kerstboom in huis te halen. Sterker nog, sommigen hebben de boom van de vorige kerst - verdord en zonder naalden - nog op het balkon staan.

Ooit gold de ongeschreven regel pas serieus werk van Kerst te maken als de Sint het land verlaten heeft. Dat was eens.

Kerstbomen in november, pepernoten in de zomer

Tegenwoordig kan de handel eind november niet wachten om te beginnen met de verkoop van de naaldbomen. Net zoals er in de zomer al kruidnoten in de schappen van de supers liggen. En consumenten kunnen niet wachten om een boom aan te schaffen, want je zal het ideale exemplaar maar aan je neus voorbij zien gaan.

Bovendien, wat is te vroeg met kerst? Het is adventstijd, in christelijke kringen wordt gelduldig afgeteld naar de kerstdagen. Amerikanen hebben de kerstboom eind november al in huis gehaald.

En dan zijn er mensen die rond de kerstdagen op wintersport gaan. Zij willen toch graag genieten van zo'n gezellige opgetuigde en en sfeervolle verlichte boom in huis in deze donkere dagen. Die lol kun je toch niemand ontzeggen?

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.