Premier Rutte breekt record met toespraak over lockdown vanuit Torentje: 8,4 miljoen kijkers

Ruim 8,4 miljoen mensen zien coronatoespraak Rutte ANP

De toespraak van Mark Rutte waarin hij vanuit het Torentje de details rond de lockdown bekendmaakte, heeft gisteren massaal mensen aan de buis doen kluisteren. Liefst 8,4 miljoen kijkers zagen zijn speech. Sinds het begin van de coronacrisis wist nog niet eerder een toespraak of persconferentie zo veel kijkers te trekken.

Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. De meeste mensen, 6 miljoen, keken via NPO 1 naar de boodschap van de premier. Op RTL 4 keken bijna 1,9 miljoen mensen naar de extra uitzending van het RTL Nieuws die rond 19.00 uur begon. Ook daarin was de toespraak live te zien. Op SBS6 werd de boodschap van Rutte door 470.000 mensen bekeken.

Tweede keer

Het was de tweede keer dit jaar dat de minister-president een toespraak over de coronacrisis hield. De eerste keer was op 16 maart, toen er ruim 7 miljoen mensen keken. Ook toen scoorde NPO 1 de meeste kijkers met zo’n 5,4 miljoen. Op RTL 4 en SBS6 keken respectievelijk 1,2 miljoen en 446.000 mensen. Talkshow M op NPO 1 profiteerde flink van de toespraak die aan het programma vooraf ging: er bleven 3,6 miljoen kijkers hangen.

De meest bekeken coronapersconferentie was eind april op televisie. Toen keken 7,8 miljoen mensen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus