Recensie Hermus & Co: Geen Japans geplaat

Sommige dingen veranderen niet: het Japanse teppanyaki-restaurant Fujiyama aan de Groningse Grote Markt doorstaat al jaren de stormen van de culinaire conjunctuur met een klassieke aanpak van de Japanse keuken.

Hoewel klassiek? De teppan, de glimmende gloeiende ijzeren plaat waarop vlees en vis al sissend vliegensvlug wordt gegaard, is eigenlijk een uitvinding van Japanners in Amerika, die leentjebuur speelden bij de hamburgerrestaurants met hun bakplaten. In Japan is het bakken (‘yaki’) op de teppan helemaal niet zo ouderwets.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.