Reportage: Jagen op crimineel geld met het Openbaar Ministerie

Ze vinden crimineel vermogen op allerlei plekken: verstopt in ondergrondse kluizen, geheime bergplaatsen in auto’s, omgezet als bitcoins, geïnvesteerd in huizen en bedrijven of als saldo op anonieme ‘debitcards’. Officier van justitie Gerben Wilbrink en ‘vermogenstraceerder’ Thijs Bruins over hun jacht op crimineel geld: „Vreemd genoeg zit cash altijd verstopt in tassen van Albert Heijn, nooit van Action of Lidl.”

Geld, daar draait het natuurlijk allemaal om in de misdaad. Maar al die poen, miljoenen soms, moet ook ergens heen. Waarheen, dat weten ‘afpak-officier van justitie’ Gerben Wilbrink en ‘vermogenstraceerder’ Thijs Bruins. Bij het parket Noord-Nederland van het Openbaar Ministerie jagen zij op crimineel vermogen, van pakken geld in kluizen onder de grond tot ogenschijnlijk ‘keurige’ investeringen in bedrijven.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.