Schoonheidsspecialisten: 'Kabinet overweegt van contactberoepen alleen kappers open te stellen? Ongelofelijk en onacceptabel'

Foto: ANP

Schoonheidsspecialisten vinden het ongelofelijk en onacceptabel dat het kabinet overweegt kappers wel open te stellen, maar andere contactberoepen nog niet. Dat zegt bestuursvoorzitter Jantine van 't Klooster van branchevereniging ANBOS.

,,ANBOS vindt het onacceptabel als de contactberoepen nu ineens uit elkaar worden getrokken, kappers wel open, andere contactberoepen niet”, reageert Van 't Klooster.

ANBOS vindt dat de schoonheidsspecialisten veilig en verantwoord open kunnen. Daartoe riep de vereniging eerder al op. ,,Onze branche werkte altijd al met strikte hygiëneprotocollen. Onze verscherpte covid-protocollen voldoen aan alle gestelde veiligheidseisen en maatregelen, en deze zijn goedgekeurd door het RIVM.”

Schoonheidsspecialisten werken een-op-een en op afspraak, met een registratieplicht en in een aparte behandelruimte.

Heropening

Ook vakbond FNV roept op tot heropening van kappers, schoonheidsspecialisten, visagisten, pedicures en nagelstylisten, mits de gegevens van corona-experts en de cijfers het toelaten. Uit een peiling onder leden kwam volgens de bond vorige week naar voren dat de meeste werknemers en zzp'ers in de branche weer aan het werk willen omdat ze vrezen voor hun inkomen of loon. Ook wil de bond dat de contactberoepen eerder gevaccineerd worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu