Staking in streekvervoer: rijdt de bus wel of niet?

De aangekondigde staking in het streekvervoer gaat reizigers donderdag raken. Ze moeten er volgens vervoerders, waaronder Qbuzz, Arriva en Connexxion rekening mee houden dat hun bus niet rijdt.

De staking heeft geen gevolgen voor de Arriva-treinen in het Noorden, laat het bedrijf via zijn website weten. Dat is een verschil met andere delen van het land en heeft ermee te maken dat in het Noorden een andere cao geldt.

Personeel van de Nederlandse Spoorwegen (NS) doet niet mee aan de staking en rijdt volgens dienstregeling.

Net als Arriva adviseert ook Qbuzz reizigers om er rekening mee te houden dat hun bus niet rijdt. ,,De dienstregeling is namelijk niet uitvoerbaar met het wegvallen van het personeel'', staat op Twitter.

Nieuwe cao

Het bedrijf laat op reacties op Facebook weten dat de staking de hele dag duurt, vanaf de eerste rit in de ochtend. In de nachtelijke uren rijden de bussen wel als normaal. 

De staking is dinsdag aangekondigd door de FNV. Aanleiding zijn spaak gelopen onderhandelingen over een nieuwe cao. Daarbij gaat het de vakorganisaties vooral om afspraken over een vermindering van de werkdruk van buschauffeurs.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.