Nu Italië, Duitsland en Oostenrijk op geel springen, staan Nederlandse toeristen te trappelen om af te reizen. Al is het in Nederland ook prima, klinkt het.

Toen bekend werd dat het reisadvies voor Italië werd aangepast, moest Theo Manders uit Helmond even glimlachen. De Helmondenaar heeft uitgerekend afgelopen vrijdag een rondreis door het Zuid-Europese land geboekt.

Goed gokje

Hij verwachtte al Italië op geel zou worden gezet. „Het was een gokje, maar het heeft goed uitgepakt”, lacht Manders die de meute voor wilde zijn. Hij verwacht namelijk dat de prijzen nu de lucht in schieten. Al stond het land aanvankelijk niet hoog op het lijstje. „We zijn echte backpackers en dachten altijd: Italië doen we wel als we 80 zijn. Maar dat geeft nu de meeste zekerheid.”

loading  

Theo Manders is helemaal klaar met corona en heeft inmiddels ook voor de maand december een reis naar IJsland geboekt. „Ik ga ervan uit dat het zaakje dan wel is opgelost. Ik ben namelijk een positieve denker. We moeten ons nu op de toekomst richten!” Al richt hij nu eerst zijn blik op Italië. „Lekker eten en mooi weer. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Betuwe

Eddie Holst en Ilse van Denderen uit Olburgen worden niet zenuwachtig nu het reisadvies is aangepast. Ze blijven dit jaar lekker in Nederland, vertelt Holst die met een busje op een camping in de Betuwe staat. „In de buurt van een mooi oud vestingstadje. Op Wikipedia stond dat het mooi was. En het klopt”, lacht Holst.

„We zijn erg reislustig en houden van buitenlandse reizen. Niet op een plek blijven hangen. Het begint nu wel te kriebelen en we hebben zeker plannen”, vertelt hij. Toch houden de Olburgenaren even pas op de plaats. „Code geel veronderstelt dat het kan. Maar voor ons is het te vroeg. We vinden het nu nog te veel gedoe. En in Nederland op vakantie gaan: daar is helemaal niets mis mee!”

loading  

Oostenrijk

Normaal gaan Marion en Frans Kemperink uit Almelo met de ’grote vakantie’ naar Oostenrijk. Toch slaan ze deze zomervakantie over en zijn met hun caravan naar camping Karekiet in Buren getrokken. „We hadden nu naar Oostenrijk kunnen gaan”, beseft Marion. „Maar dan moet je op korte termijn beslissen en dat ging even niet. We blijven daarom in de Betuwe. Lekker fietsen. En we hebben geluk: het weer is prachtig!” Haar man Frans vult aan: „we krijgen de tweede prik. We zijn nog steeds wel voorzichtig.” Al is Oostenrijk in het najaar nog wel een optie. „Dan is het meer ontspannen”, aldus Marion.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus