Van Grolloo tot Groningen, dit is er dit weekend te doen

Voor wie niet naar het TT festival gaat, zijn er genoeg andere dingen te doen dit weekend in Groningen en Drenthe.

ZomerWelVaart

Aan de Lage en Hoge der A in Groningen liggen 107 twee boten tijdens de tweede editie van ZomerWelVaart. Het driedaagse zomerfestival is dit jaar naast het zusje van WinterWelVaart eveneens de opmaat naar DelfSail. Er is een muziekpodium en er zijn diverse eetkraampjes.

Op Roakeldais

Vier dagen lang staat niemand stil in Winsum. Dansgroepen uit de hele wereld geven voorstellingen. Naast de dansvoorstellingen zijn er live-optredens. Op zaterdag is er een culinaire markt met eten van over de hele wereld.

Westerwolde wandelweekend

Genieten van de natuur tijdens een stevige wandeling. Op zaterdagavond en zondag starten de wandelaars voor een tocht van 10 of 25 kilometer. Zaterdag lopen de wandelaars richting de ondergaande zon. Al 750 deelnemers hebben zich aangemeld.

Zondagmorgen Anders Grolloo

Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze houdt zondagmorgen de 'preek van de leek' in de kerk van Grolloo-Schoonloo. Hij vertelt over de drijfveren en dillema's van zijn werk en laat muziek die hem inspireert horen.

Barrel Food Truck Fest Emmen

De lekkerbek kan dit weekend terecht in Emmen. Op het Raadshuisplein, voor Wildlands, strijkt een verzameling foodtrucks en mobiele keukens neer. Van pulled pork, pizza's, tortilla's en churro's tot koffie en ijs.

 

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.