Welke van deze zeven wagens is de beste auto van het jaar? Volg hier vanaf 15.00 uur live de verkiezing 'The Car of the Year 2021'

De zeven finalisten bij elkaar. Foto: Autopista

In Genève wordt vanmiddag bekendgemaakt welke auto 'The Car of the Year 2021' wordt. De ontknoping van de belangrijkste autoverkiezing van het jaar is vanaf 15.00 uur hier live te volgen.

Voor de titel, een graadmeter voor het uiteindelijke (verkoop)succes van een auto, zijn zeven finalisten. Het gaat om de Citroën C4, Cupra Formentor, Fiat 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Toyota Yaris en Volkswagen ID.3.

De officiële ceremonie begint om klokslag 15.00 uur onder leiding van de Duitse juryvoorzitter Frank Janssen. Op alfabetische volgorde wordt per land de puntenwaardering van de zestig Europese vakjournalisten, afkomstig uit 23 landen, bekendgemaakt.

Drie Nederlandse juryleden

De Nederlandse inbreng in de verkiezing bestaat uit drie juryleden: Autovisie-hoofdredacteur Jaco Bijlsma, Autovisie en De Telegraaf-redacteur Peter Hilhorst en Gert Wisse als vertegenwoordiger van de ANWB.

Autovisie is grondlegger en een van de negen organiserende titels van de Auto van het Jaar-verkiezing. De eerste titel werd in 1964 uitgereikt aan de Rover 2000. Vorig jaar won de Peugeot 208.

Om te kunnen winnen moet een auto minimaal twaalf maanden op de markt zijn. Voor fabrikanten is de prestigieuze titel een belangrijke marketingtool om hun product mee aan te prijzen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Auto
Video