Evenementen in Drenthe en Groningen uitgesteld wegens coronavirus (update)

De Odysssey Hackaton 2020 is voorlopig het enige evenement in Groningen dat vanwege corona is uitgesteld. Fotobewerkiing: DvhN

De Odessey Hackaton, een groot internationaal evenement voor hackers op het Suikerunieterrein in Groningen, was een van de eerste evenementen in het Noorden die werden afgeblazen vanwege het coronavirus. Inmiddels zijn het er meer.

De KNVB houdt spoedoverleg over de voetbalwedstrijden in Noord-Brabant in het weekend van 14 en 15 maart.  Kunnen Emmen (naar PSV), FC Groningen (naar RKC) en Heerenveen (naar Willem II) dit weekeinde wel supporters nemen naar een risicogebied? Of AZ, dat vlakbij Brabant bij VVV Venlo moet aantreden.

En wat doet NAC, dat vrijdag een niveautje lager tegen Cambuur in Leeuwarden moet spelen? Is het verantwoord om supporters mee te nemen naar het Noorden? Er is nog geen besluit genomen.

De kranslegging bij het Purit Monument op maandag 23 maart in Klazienaveen gaat niet door. Cabot Norit Nederland B.V. zegt in een verklaring dat het bedrijf de kranslegging zich niet kan veroorloven in verband met de uitbreiding van het coronavirus.

Het concert '75 jaar muzikale vrijheid' dat zaterdag 21 maart en zondag 22 maart in De Nieuwe Veste in Coevorden zou plaatsvinden gaat niet door vanwege het coronavirus ,,vooral omdat het publiek veelal uit ouderen zal bestaan”, zegt Dick Veenstra, namens de organisatie.

De hackaton in Groningen zou voor de vierde keer worden gehouden. Er werden 1500 hackers uit binnen- en buitenland verwacht. Het festival is nu uitgesteld naar 19 juni.

Excursies, schoolreisjes en scholierenuitwisselingen afgelast of uitgesteld

Op scholen worden schoolreisjes tegen het licht gehouden en mensen die evenementen elders in binnen- of buitenland willen bezoeken kunnen ook pech hebben. Lees er hier meer over .

Internationale vakbeurzen en sporttoerwedstrijden afgelast of uitgesteld

Vooral (internationale) sportwedstrijden en beurzen lijken het slachtoffer te worden van de angst voor het coronavirus.

Twee vakbeurzen over zonne-energie en duurzame verwarming die zouden worden gehouden gehouden in Expo Haarlemmermeer zijn uitgesteld naar september.

De grote techniekbeurzen Technishow en ESEF maakindustrie , die vanaf 17 maart in de Jaarbeurs in Utrecht zouden worden gehouden, zijn eveneens verplaatst naar september.

Ook grote Duitse techniekbeurzen waar veel Nederlanders komen zijn afgelast of uitgesteld.

Boekenwurmen en wijnliefhebbers hebben pech

Boekenwurmen die wilden afreizen naar de grote Europese boekenbeurzen hebben ook pech. De London Bookfair , die op 10 maart zou beginnen in Londen is afgelast.

Eerder werd al bekend gemaakt dat de op één na grootste boekenbeurs van Duitsland, de Leipziger Buchmesse , die vanaf 12 maart gepland stond, niet doorgaat vanwege corona.

Prowein , de grootste wijnbeurs van Europa, die op 15 maart in Düsseldorf zou beginnen, is afgelast.

In Ierland zijn de parades voor de belangrijke nationale feestdag St. Patrick's Day op 17 maart afgelast.

Basketbal, voetbal en Olympische Spelen

Het belangrijke kwalificatietoernooi voor 3x3 basketbal in Nederland is uitgesteld. Het internationale kwalificatie- rugbytoernooi in Japan is afgelast. Het bekerduel Juventus - AC Milan is uitgesteld. En in Italië staan de grote wielerkoersen op de wip.

Er wordt zelfs gespeculeerd dat de Olympische Spelen in Tokio in juli misschien niet door kunnen gaan.

Weet jij een evenement, schoolreisje of festival in Groningen of Drenthe dat wordt afgelast of uitgesteld vanwege het coronavirus? Laat het ons weten via digitaal@dvhn.nl .

menu