Waarom Jos opeens B. heet en een balkje voor de ogen kreeg

Zondagavond rond 22.00 uur veranderde de achternaam van de verdachte van de moord op Nicky Verstappen opeens in een initiaal. En zijn ogen verdwenen achter een balkje.

Vreemd, want de afgelopen dagen kon niemand om zijn naam en beeltenis heen. Met en zonder baard, struinend in de bossen... Wie het nieuws over de zoektocht naar Jos B. volgde, zag zijn beeltenis overal en las overal zijn volledige achternaam.

De situatie is vergelijkbaar met de zogenoemde Korrewegschutter, die afgelopen najaar in Groningen werd gezocht. Drie weken lang waren de naam, achternaam en foto van Azim prominent te zien in de noordelijke media. Zijn foto was zo bekend, dat iemand die op hem leek zich gedwongen voelde zijn kapsel aan te passen, omdat hij een paar keer onterecht werd opgepakt.

Maar nadat Azim gearresteerd was, veranderde zijn volledige achternaam in A. en kreeg hij op de overbekende foto een balkje.

DvhN-hoofdredacteur Erik Wijnholds legde destijds uit waarom. Azim was nog niet gepakt, maar Wijnholds liep vast vooruit op het moment waarop dat wel zou gebeuren. Lees hieronder nogmaals zijn commentaar. Wat voor Azim A. gold, geldt nu ook voor Jos B.

Commentaar: Azim A.
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.