Wat gebeurde er zaterdag 18 en zondag 19 april rond het coronavirus in Drenthe en Groningen? Check het snel in dit overzicht

DVHN-verslaggever Bas van Sluis liep een week mee in het WZA. Hij vertels erover in de podcast Stamcafé het Noorden Foto: Marcel Jurian de Jong

Wat gebeurde er dit weekeinde, zaterdag 18 en zondag 19 april, rond het coronavirus in Drenthe en Groningen en wat zijn de belangrijkste berichten? Een overzicht.

RIVM: 83 nieuwe coronadoden. Cijfers laten flinke daling zien

Sinds de vorige update zijn 83 coronapatiënten overleden, meldt het RIVM zondag. Dat zijn er 59 minder dan een dag eerder. In totaal telt ons land nu 3684 geregistreerde coronadoden.

Drentse jongeren vieren feest

In achtertuinen en als kroeg ingerichte keten: op verschillende plaatsen in Drenthe moest de politie dit weekend een einde maken aan feestjes.

DVHN-journalist blikt terug op zijn verblijf op de corona-afdeling van het WZA

In onze tweewekelijkse podcast Stamcafé Het Noorden blikt journalist Bas van Sluis terug op zijn verblijf op de corona-afdeling van het Wilhelmina ziekenhuis in Assen.

Vindicat verwijdert leden die feest vierden in verenigingsgebouw

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen 15 Vindicaters samen in het gebouw van de vereniging aan de Grote Markt in Groningen. De politie beboette hen, en het verenigingsbestuur is boos. De bewuste leden worden uit Vindicat gezet.

Spannende tijden voor kappers

Het zijn spannende tijden voor kappers en hun klanten. Mogen ze binnenkort weer knippen en geknipt worden? En zo niet, wat moet je dan doen als rusteloze onderneemster? Verslag van de week van kapster Marjon Veenhuizen, eigenaresse van kapsalons in Tolbert en Marum.

Corona-apps: nog veel vragen en kritiek

Er ligt nog wel wat huiswerk voor de ontwikkelaars van de corona-apps met wie het kabinet mogelijk in zee wil, vindt 'coronaminister' Hugo de Jonge. Zo heeft een aantal overgebleven teams de zogeheten broncode van hun app nog niet openbaar gemaakt, en bleek eentje een datalek te hebben . Dit weekeinde vond de presentatie van de door de overheid geselecteerde apps plaats, in een 'appathon'.

Coronacijfers

De coronacrisis levert elke dag veel nieuwe cijfers op. Wij werken ze dagelijks bij in overzichtelijke grafieken en kaarten.

Op pad met de boa's in het Noorderplantsoen

Onze verslaggevers liepen zaterdagmiddag mee door het zonovergoten Noorderplantsoen in Groningen met buitengewoon opsporingsambtenaren Sem en Mark.

Nieuws

Meest gelezen

menu