Wat is er dit weekeinde te doen in Drenthe en Groningen?

Het belooft weer een geweldig weekeinde te worden, tenminste als we de weersverwachtingen mogen geloven. Voor de toeschouwers van het loopevenement de 4Mijl van is dat goed nieuws, voor de wat minder geoefende lopers misschien wat minder goed nieuws. Onze selectie uit het aanbod aan weekendactiviteiten.

Poppenspelfestival Puppet International in Meppel

In Meppel vindt tot en met zondag Puppet International, het oudste en grootste festival voor poppen- en objectentheater in Nederland plaats.

De focus van het  festival ligt op Catalonië. Dat komt door de band die de organisatie heeft met  band met gezelschap Zero en Conducta uit Barcelona.

Tot en met zondag is er  beeldend theater op ruim 25 locaties door heel Meppel. Van een gigantisch opblaasbaar doolhof met schitterende kleuren tot intieme voorstellingen waarin objecten tot leven komen. Met meer dan 250 voorstellingen van ruim 45 (inter)nationale makers en gezelschappen belooft Puppet International verrassing, vermaak en verdieping voor jong en oud.

Meppel decor voor Puppet International: Zes dagen poppen, objecten, figuren en beelden
Lees verder

Dag van de Groninger geschiedenis

De Groninger Archieven, het Centrum Groninger Taal & Cultuur en vijf andere organisaties houden zaterdag de Dag van de Groninger Geschiedenis.

Het evenement, dat geopend wordt door Hans Goedkoop (presentator van Andere Tijden), speelt zich af bij de Groninger Archieven en staat dit jaar in het teken van Opstand. Het sluit daarmee aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis.

Tussen 11 en 17 uur is een gevarieerd programma opgesteld. Bezoekers kunnen zich bijvoorbeeld fotograferen in een demonstratie uit de jaren '60 en '70.

Hoeveel weet jij van de Groninger geschiedenis, speel hier de Groningse Geschiedenis Quiz 2018
Lees verder

Grootste Oktoberfest van het Noorden 

Ook in deze regio worden ze steeds populairder, de oktoberfesten. Het Drentse dorp Alteveer claimt zaterdag het grootste oktoberfeest van heel het Noorden te houden.

Bier, lederhosen, dirndl, worst en muziek. Dat moet een oktoberfeest zo ongeveer zijn. Er zijn optredens van de feestband Wir Sind Spitze en van Zillertal Pur.

Het feest in de tent aan de Janhaarstraat begint rond 19.30 uur.

De trends van de lederhose, wij volgen de Duitsers
Lees verder

Rode Oortjes Talentenjacht in Groningen

Het Platform Theater aan het Boterdiep is al jaren het decor de talentenjacht Rode Oortjes. niet te verwarren met de pikante stripreeks, maar hier hebben we het tocht echt over popmuziek.

Na twee voorrrondes waarin bands als  Mary Confurius, The BluPrint, The Lay Moonwitch en Sleazebag Jack,: Leap, Laws of Motion, Silent Bishop en de Muffkutz het publiek omver probeerden te blazen, is het zaterdagavond tijd voor de finale.

De deuren van het Platform Theater gaan om 19.30 uur open. De bands spelen vanaf 20 uur en rond 23 uur is de winnaar bekend.

Boterdiep, parel van de periferie
Lees verder

Kunst in de kas in Klazienaveen

Altijd al een keer willen exposeren of aan een breed publiek je vakvaardigheid en creativiteit laten horen of zien? Zondagmiddag krijgen creatievelingen de kans hun kunsten te vertonen in de kassen van Klazienaveen.

Kunst in de Kas en Greenhouse Voice hebben talenten opgeroepen om het publiek tegemoet te treden in de tuinbouwkassen. Want ook talent moet gekweekt worden.

Bij dit evenement is ruimte voor professionele artiesten. Voor muzikale talenten wordt er een podium gemaakt genaamd : ‘Voice of the Greenhouse’.

Glastuinbouw Emmen wil door met Kom in de Kas
Lees verder

De 4Mijl van Haren naar Groningen

Het hardloopevenement van Haren en Groningen, de 4mijl. De 31e editie alweer. Meer dan 22.000 mensen trekken de loopschoenen aan en leggen het licht stijgende parcours van Haren naar de Groninger Vismarkt af. Sommigen doen er iets meer of minder dan twintig minuten over, anderen drie kwartier of nog veel langer.

De ruim zes kilometer tussen Harn en Groningen is echter een idelae loopafstand voor jongeren en ouderen. Het is kort genoeg om het vol te kunnen houden en net weer lang genoeg om het uithoudingsvermogen en het karakter aan een goede test te onderwerpen.

De weergoden lijken het evenement gunstig gezind te zijn. Er wordt uitstekend najaarsweer verwacht. Voor het publiek een fijne bonus. Vergeet trouwens niet dat zaterdagavond de 4mijlforyou plaats vindt. Een evenement voor iedereen die de route niet rennend kan afleggen. Waar op zondagmiddag het sportieve elelement voorop staat, gaat het zaterdagavond vooral om het feestelijke meedoen!

Zo kun jij de ideale 4Mijl lopen: de cijfers onthullen het geheim
Lees verder

Andris Kozlovskis in Veenkoloniaal Museum Veendam

De Letse fotograaf Andris Kozlovskis (1975) toont vanaf zondagmiddag tot en met  27 januari in het Veenkoloniaal Museum in Veendam een serie maritieme foto’s, gemaakt tijdens zijn zeiltochten op zee.

Behalve beroepsfotograaf is Kozlovskis een fervent zeezeiler. Hij voer tijdens de ‘Rendez-Vous 2017 en 2018 mee met het Letse regattaschip Spaniel en maakte dit jaar ook foto’s bij het Kampioenschap Skûtsjesilen 2018.

De foto’s zijn afgedrukt als cyanotypie, waardoor het typerende cyaanblauwe beeld ontstaat. Elk werk op de expositie is uniek, want het is onmogelijk om een tweede identieke afdruk te maken. De expositie wordt zondagmiddag om  15.00 uur officieel geopend door de Letse ambassadeur H.E. Ilze Rūse.

Op zoek naar andere uitjes? Kijk hier.

Stille getuigen van een luchtoorlog krijgen plek in Veenkoloniaal Museum Veendam
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.