Wat is er dit weekend te doen in Drenthe en Groningen?

Het weer zit komend weekeinde niet bepaald mee. Wat ga jij doen, gezellig naar de film of ben op zondag, of toch op zaterdag - of was het nou maandag? - al je tijd kwijt met snoep uitdelen aan voorbijtrekkende kinderen.

De combinatie van Sint Maarten en zondagsrust leidt al decennialang tot verwarring (en extra snoep)
Lees verder

Langs de deuren, welke dag doe jij het?

Voor wie jonge kinderen heeft is het natuurlijk vaste prik op 11 november: langs de deuren met je kinderen die zoveel mogelijk snoep proberen binnen te harken. Al is er dit jaar wat commotie ontstaan over de traditie.

Sint Maarten niet op zondag lopen? 'Wat een gezeur, zeg'
Lees verder

Want kan dat eigenlijk wel op zondag, langs de deuren? Dat is tegen het zere been van sommige confessionelen, die de zondagsrust willen respecteren. Maar ook winkels ontvangen de kinderen liever op maandag. Dat wordt wel erg lastig snoep inslaan...

Ga een avondje naar Queen kijken

Al wordt het komend weekend niet echt koud, droog blijft het niet. De lange avonden op het terras lijken nu echt voorbij. Tijd voor bankhangen!

Als je er toch op uit wilt, kun je ook naar de bioscoop voor de nieuwe film Bohemian Rhapsody. De film over Queen en zanger Freddie Mercury is met 200.000 bezoekers in Nederland de best bekeken film van deze week.

Diehard-fan Evert van Dijk heeft op een rijtje gezet wat er niet deugt aan deze (verder geweldige) film:

Dit zijn de 17 valse noten in de Queen-film Bohemian Rhapsody
Lees verder

De Hel van Bovensmilde

Een survivalrun, maar dan niet zo serieus? Zaterdag kun je naar De Hel van Bovensmilde. Hier gaan 500 deelnemers een parcours af met hindernissen, en dan leuk verkleed. Ook zijn de hindernissen niet zo moeilijk: de organisatie spreekt over hindernissen die 'even vervelend' zijn.

Tijdens het eindfeest in café The Bridge wordt rond 20.00 uur de gouden boxershort uitgereikt, voor het team dat het origineelst verkleed was. Daarna volgt een optreden van zanger Bert Solo. Voor kaarten kun je hier terecht, maar je kunt je kaartje ook aan de deur kopen.

Bekijk hier de Hel van Bovensmilde van vorig jaar:

Koren horen in Borger

In de Goede Herderkerk in Borger wordt zaterdag het korenfestival gehouden. Over de hele dag kun je naar 12 koren luisteren. Een paar van de koren: vrouwenkoor Leed Vermaak(t), het Bühner popkoor en De Dokwerkers. Het festival begint om 13.20 uur, en loopt tot 18.50 uur.

Beleef de pracht en praal van Prinsjesdag

Had je tijdens Prinsjesdag geen tijd om helemaal af te reizen naar de Hofstad voor alle pracht en praal? Vanaf zaterdag kun je in Museum Nienoord alles leren over koetsen. Wist je bijvoorbeeld dat nieuwe ambassadeurs in Nederland met een koets naar de koning worden gebracht? 

Verschillende rijtuigen en uniformen zijn te bekijken. En nee, dit zijn geen weggestofte objecten die al 200 jaar in de schuur van het paleis staan. Al deze koetsen worden nog steeds gebruikt.

De Glazen Koets komt aan bij paleis Noordeinde. Foto: ANP

Rockit Oosterpoort

Ook al is het en nieuwe vis in de vijver, Rockit Oosterpoort wordt met zijn gevarieerde line-up zeker niet saai. Zaterdag barst het festival los met een mix van progressieve jazz en experimentele pop, rock en hedendaags gecomponeerde muziek. Er is in ieder geval genoeg keuze. De redacteuren van onze cultuurredactie noemen het programma interessant en van een hoog niveau.

Bekijk hier het hele programma, of bestel gelijk je kaarten.

Noordpool Orkest brengt Joni Mitchell naar Rockit in Groningen
Lees verder

Voor meer activiteiten kun je altijd kijken op vanplan.nl

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.